
Różnica między głodem fizycznym, a emocjonalnym.
W dzisiejszym odcinku opowiemy sobie o głodzie, o jego rodzajach, o tym jak rozpoznawać głód fizyczny od emocjonalnego, a także o tym, co jak może

W dzisiejszym odcinku opowiemy sobie o głodzie, o jego rodzajach, o tym jak rozpoznawać głód fizyczny od emocjonalnego, a także o tym, co jak może

W najnowszym podcaście, chciałam zwrócić uwagę na kilka ważych tematów, m.in. na to: dlaczego jesteśmy w stanie przeżyć bez własnej głowy w jaki sposób nasz

Każdy z nas był najpewniej niejednokrotnie w sytuacji stresu, spowodowanej nagłymi emocjami, które mogły być związane ze szkołą, sprawdzianem, ciężki zajęciami, wymagającym nauczycielem, szefem, rachunkami,

W dziesiejszym odcinku poruszymy temat kultury wiecznego zapieprzania, pochwały pracoholizmu i perfekcjonizmu. Przytoczyłam również moją osobistą historię dotyczącą tego, co zapoczątkowało u mnie wytworzenie się

W dzisiejszym odcinku poruszymy temat tego, jak powinniśmy podejść do tematu diety i swojego odżywiania zmagając się z napadowym objadaniem się. Sposób w jaki podchodzimy

W kontekście napadowego objadania się – ale również całego naszego życia i funkcjonowania w społeczeństwie – jest to niezwykle przydatna umiejętność. Ostatnio poruszaliśmy sobie temat

Wyobraź sobie słoik. Ten słoik to Ty. Słoik ma ograniczoną pojemność. Rano kiedy się budzimy po dobrej, spokojnej nocy i jesteśmy pełni sił – słoik

Temat: jak ograniczenia i zakazane produkty wpływają na nasze napady Zapamiętaj?Zakazany owoc smakuje najbardziej. Dzieląc swoją żywność na produkty „dozwolone” i „zakazane” na diecie wzbudzamy

Jedyne co należy w życiu zrzucić – to oczekiwania innych – wobec naszego ciała i życia Twoje zasoby mają ograniczoną ilość. Nie marnuj ich na

Dużymi krokami zbliża się do nas jesień, a jest ona zdecydowanie miesiącem, w którym chcemy się rozgrzać i rozpieścić dobrym jedzeniem. Zapytałam Was jakiś czas
Zapisz się do newslettera i bądź na bieżąco z wszelkimi wpisami, ponadto jako pierwszy będziesz informowany o najnowszych projektach i jadłospisach, a także najnowszych promocjach.